top of page

Beauvillard

Beauvillard

Ons eerste donker bier is geboren!

Toen we in 2019 op een kerstmarkt stonden kwam er een oudere man naar ons toe 'Jean'. Hij was heel geïnteresseerd in onze bieren, in het brouwen en het proeven.

Tijdens ons leuke gesprek kwam hij met het voorstel om een bier te brouwen waar hij een recept van had. Hij had het al aan heel wat brouwers voorgesteld... maar van hun 'beloftes' om het bier te brouwen was nog niets in huis gekomen. We spraken af dat we het bewuste recept zouden komen uithalen... zo gezegd... zo gedaan...


Maar toen.... dit was een recept uit 1885... vertaald van het Frans naar het oud Nederlands... met kruiden en gisten uit die tijd...
Nu snapten we waarom die andere brouwers er niet aan waren begonnen!

Maar... wij laten ons niet zo snel uit ons loodje slaan... en temeer uit liefde voor het authentieke zijn we er aan gestart... maar het was een lange weg van proberen, bijwerken, opnieuw bekijken en vertalen... enfin... 1.5 jaar na de bewuste kerstmarkt staat het bier op zijn punt!


De naam.... wel die komt van de Parijse Dokter Beauvillard die in 1885 het boekje 'le médecin des pauvres' heeft geschreven en dus aan de basis ligt van dit bier.
Op het etiket zie je een cartoon van deze dokter (getekend door Klier).


Het is een stevig donder bier van hoge gisting. Met zijn 8.6% is het al een stevig, maar lekker biertje. Niet bitter.

bottom of page