top of page

Naya

Wolvin Naya

Naya

We waren nog maar enkele maanden geleden gestart met het brouwen (in grotere hoeveelheden) van ons bier 'De Logt' wanneer we op een zondagmiddag iets aan het drinken zijn op een terras in Bosland. Opnieuw even toevallig raken we aan de praat met een man die daar een wolvenwandeling had gegidst. Na al dat gidsen had hij natuurlijk ook dorst gekregen en hij dronk ons biertje 'De Logt'.
Van het ene gespreksonderwerp ging het over naar het andere... in elk geval er werden visitekaartjes uitgedeeld.


Twee maanden later kregen we telefoon van dezelfde man met de vraag of hij eens mocht langskomen.. ja waarom niet? Dus, zogezegd... zogedaan.

Jan Loos van 'Welkom wolf' vzw kwam op bezoek... waarom? Dat wisten we op het einde van de avond.... de vraag kwam om een bier te ontwikkelen ter ere van de vermoorde wolvin Naya die hier op minder dan 1 km haar eerste nest welpen ter wereld had gezet, maar die ook in diezelfde periode zou vermoord zijn.


Ja, dat was even denken... een hele uitdaging zo snel na ons eerste bier... maar ... we hebben 'ja' gezegd en twee maanden later was het Naya bier een feit! Een bier dat over gans België gekend is ondertussen ...Want Limburg en zijn wolven.... ze zijn bekend.


Dit blonde bier, ook 7% heeft een zachte, kruidige smaak en heeft als toevoeging het kruid 'wolfspoot', als knipoog naar de wolven natuurlijk.

bottom of page