top of page

De Logt

De Logt

Ons eerste bier is een feit!

 

Sinds 9 november 2019 is ons eerste bier 'De Logt' op de markt.
Dit blonde bier, 7% is een zacht bier van hoge gisting. Licht kruidig van afdronk.


Het is ontstaan uit heel veel experimenteren en proeven...

Maar het kwam goed!


De naam van de Brouwerij en van ons eerste bier is 'De Logt'.
Het is nooit makkelijk om een goede, gepaste naam te bedenken, maar voor ons was het vrij snel duidelijk.

De ouders, grootouders en verre voorouders van Petula hebben altijd op het gehucht 'De Locht' gewoond. Als sinds begin 1800 wonen ze hier ... de oude boerderijen hebben plaats gemaakt voor de woning van nu, maar de geschiedenis dragen we mee... en respecteren we. Wetende dat de voorouders heel veel hebben meegemaakt (zoals zovelen in deze jaren). Wat we nog weten (van generatie op generatie) is dat de eerste (?) boerderij gebouwd was waar nu onze kippen lopen. Maar op 28 september 1914 was er een wraakactie van Duitse militairen (het was het begin van de eerste WO). Bij de wraakactie worden 27 boerderij op het gehucht in brand gestoken... niets bleef er over. Al het vee, de huizen, alle bezittingen waren in vlammen opgegaan... enkel de Sint-Bernarduskapel uit 1662 werd gespaard. De deur werd zwaar beschadigd, maar om een of andere reden is de kapel redelijk ongeschonden gebleven.


Vandaar onze keuze... de naam van onze brouwerij als eerbetoon aan onze voorouders... aan de gronden waar we nog steeds mogen wonen... aan de geschiedenis, aan allen die hier geschiedenis hebben geschreven.


We hebben gekozen voor de oude schrijfwijze van het gehucht, namelijk 'De Logt'. Tegenwoordig wordt het met een 'ch' geschreven. En vandaar ook het etiket van ons eerste bier... een foto van de Sint-Bernaduskapel die aan het begin van de Lochtstraat staat. Het enige gebouw dat de gruwel heeft overleefd en dat zoveel geschiedenis met zich meedraagt.bottom of page