top of page


Brouwerij 'De Logt'

Wat begon als een hobby... werd iets meer....

Toen Mario van zijn vrouw een workshop kado kreeg voor zijn verjaardag wisten we niet dat dit 'de gevolgen' zouden worden. Het was een leuke hobby... maar al snel werd er wel heel veel gebrouwen en werd het bier ook wel gesmaakt. We gingen experimenteren (vooral Petula is hier goed in !!!) met allerlei kruiden... niet de gewone, traditionele die veel brouwers gebruiken, maar zeg maar de iets 'andere' kruiden... en ja, het lukte ook nog! Soms moet je gewoon 'durven'! En dat doen we ondertussen ...


We kwamen al snel tot de conclusie dat we hier verder mee wilden gaan... verder experimenteren, verder ontwikkelen... het 'zelf maken' zit in ons bloed...


Dat is trouwens ook onze visie op onze zaak geworden... zoveel mogelijk 'artisanaal' blijven werken!


Maar... die grote hoeveelheden kunnen we hier niet gebrouwen krijgen, dus gingen we op zoek naar een oplossing... en na heel veel zoeken en teleurstellingen (brouwerijen genoeg die je bier willen brouwen, maar nergens waar je ZELF mag brouwen, waar je zelf je recept in handen hebt, waar je zelf aan het werk bent, waar je zelf de voeling met je bier blijft houden)... tot we Jörge Leysen ontmoeten van brouwerij 'Leysen'.


En... het klikte meteen! De eerste afspraken werden gemaakt en 3 augustus 2019 gingen we voor het eerst zelf 400 liter brouwen (spannend !!). Dit hadden we nog nooit gedaan.... dus... heel spannend!

Maar het kwam goed! Heel goed zelfs!

En niet alleen met het bier... maar ondertussen ook met de vriendschap tussen de twee brouwers en de twee brouwersvrouwen.


Sinds 9 november 2019 is ons eerste bier 'De Logt' op de markt.


bottom of page